Categories

Forum

General / Dania tradycyjne

1 to 10 of 11

1.  

Jestem ciekaw jakie sa dania tradycyjne w krajach, w ktorych mieszkacie.

Wychodzi z mody. Ja osobiscie nie preferuje tego typu sniadania :) Irish breakfast roll: baguette, two sausages, two rashers (bacon), white pudding,
    egg, fried tomato, two hash browns and brown sauce. Na fotce brakuje jajka i sosu. Summary: way too much food for one person :)

A tu przepis:

Ingredients:

1 corned beef brisket, 3-5 lbs with spice packet

1 large onion, cut into wedges

6-8 red new potatoes

1 lb bag baby carrots

1 head cabbage, thick sliced

1 c gingerale

1-2 c water

Method:

Place the onion wedges and new potatoes in the bottom of a 5 quart slow cooker. Combine the gingerale, water and spice packet. Pour over the vegetables. Rinse the corned beef then place it on top of the vegetables. Cover and cook on low 8-10 hours or until meat and vegetables are tender and meat falls apart. Add the baby carrots the last 2 hours of cooking time.

SMACZNEGO! ;)

2.  

W Kanadzie mamy dobre humburgery...

Apache Burgers at Dundas and Kipling

3.  

Hamburger chyba nie jest kanadyjska potrawa tradycyjna....to koszmarny wytwòr Fast-Foodòw!!!

4.  

No, fajne bo nie zapleśnieje i nie zeschnie nawet przez pół roku, tyle w tym chemii.

5.  

w anglii jada sie podobnie jak w irlandii, z kilkoma tylko drobnymi roznicami, zamiast bagietki mamy tosty, pudding jest czarny nie bialy, a wszystko az ocieka z tluszczu, jajka smazone sa tak jak frytki , czyli w glebokim oleju, do tego rozciapane pomidory, i oczywiscie fasola, jednym slowem nic fajnego

6.  

ja tam gotuję sobie sam heh

7.  

.....zupki Knorr #1......lol

8.  

...dobre burgery w Kanadzie jadlem tam,,,,,zestaw na zdiecu nazywa sie " Atak Serca z Frytkami".....

9.  

Chodzilo o dania tradycyjne a nie o tzw.zawalowce...w Szwecji wszyscy jedza tzw.köttbullar czyli klopsiki miesne i do tego pittipanne-male kawalki ziemniaczkow, szynki i cebuli...Popularne tu sa takze sledzie solone,....

10.  

Ślinka mi pociekła, pamietam smak tych klopsikow.  Znam też przypadki które spożywają je, i tu UwAgA! - ...  z dżemem

1 to 10 of 11

RSS Feeds