Categories

Forum

Entertainment / Konkurs Konkurs Konkurs!

11 to 20 of 20

1.  

a skad wiecie ktore konta sa falszywe?

2.  

czarna magia

3.  

Spotkalam sie juz z takim konkursem, tak samo byl problem zakladania falszywych kont.  Problem zostal rozwiazany zastrzezeniem, ze glosy moga oddawac tylko osoby, ktore zalozyly konta przed rozpoczeciem glosowania. Inne glosy zostaly anulowane. Drugie rozwiazanie to powolanie niezaleznego jury.

Co do proszenia znajomy o zakladanie kont to tez nie jest fer. Graniaca znajomosci jest bardzo cienka. Moglabym poprosic caly rok na uczelni i juz by to bylo ponad 100 glosow wiecej - to tez znajomi.

W kazdym badz razie to pierwszy taki konkurs i bledy moga sie zdarzac. Zycze wszystkim zwyciestwa a moderatorom wyciagniecia slusznych wnioskow aby nastepne konkursy odbywaly sie w duchu fair-play.

4.  

Tez doszlismy do wniosku Agnieszka, ze jest to pierwszy i ostatni konkurs z publicznym glosowaniem. Nastepne konkursy beda juz mialy wydzielone jury.

5.  

Ja nawet zauważyłam zdjęcie tzw fotomontaż wystawione w konkursie, to też chyba nie fair?

6.  
    Joanna Nowak (Mieńko):

Ja nawet zauważyłam zdjęcie tzw fotomontaż wystawione w konkursie, to też chyba nie fair?

Fotomontaz jest juz zanotowany. Wygrac to on nie wygra.

7.  

jeśli chodzi o fotomontaż - nie jestem aż tak dobrym fotografikiem żeby rozróżnić ,które zdjęcie jest fotomontażem a które nie , ale jako laik mógłbym podejrzewać conajmniej dwa - niestety w tym moje własne :(

Sęk w tym że jest ono jak najbardziej orginalne , sam nie wierzyłem jak obejrzałem zdjęcia zrobione moim aparatem przez jednego z miejscowych za odpowiedni "bakszysz" ale jak widać opłacało się wydać te pare funtów bo pamiątka jest niesamowita :)

Moim skromnym zdaniem osoba podejrzewana o fotomontaż powinna zostać o tym fakcie powiadomiona  i albo powinno się usunąć jej zdjęcie z konkursu albo dać jej możliwość obrony , poprzez przekazanie innych zdjęć z danego miejsca - ktoś , kto był w miejscu z którego umieścił konkursową fotkę napewno ma ich więcej niż jedną :) ( ja mam ich ok 600 - a takie z piramidą w tle ma cała rodzinka po kolei - podobne ze sfinksem robiłem już sam ) 

8.  

Darek zupełnie się z Tobą zgodzę, choć Twoje zdjęcie wygląda normalnie, natomiast jedno zdjęcie w galerii to wygląda zupełnie na okropny fotomontaż, nawet ślepy dziadek z odległości kilometra zobaczyłby, że to jest kiepski wyczyn w Photoshopie . Choć grafikiem z zawodu nie jestem, to lubię czasami poeksperymentować ze swoimi zdjęciami. Najlepiej, gdyby osoba, która wygra - jako dowód wysłała swoje zdjęcie, które dała na konkurs - ale oryginalne, nie pomniejszone, nie zmodyfikowane - takie jak jest z aparatu cyfrowego. Jakakolwiek obróbka (np w Photoshopie niszczy strukturę EXIF, która zawiera takie dane, jak model aparatu cyfrowego, datę wykonania zdjęcia i wiele innych parametów zdjęcia z aparatu fotograficznego) - wg mnie tak właśnie można zobaczyć, że zdjęcie jest nieoryginalne. Wysłanie zdjęcia (takie jakie jest) byłoby najlepszym dowodem na to, że zdjęcie jest oryginalne i osoba, jest jego autorem, a nie np program photoshop.

9.  

oj przegapiłem taki konkurs a to peszek :D

10.  

fotomontaz to tez foto,tyle ze artystyczne,ja bym nie dyskwalifikowala fotomontazy.To jes swojego rodzaju artyzm-J

11 to 20 of 20

RSS Feeds